woensdag 23 mei 2007

Dinsdag 16 mei 2007 - 16° Kempen- en Maaslandroute MAASEIK

De weergoden waren de organisators van de Politiezone Maasland weerom goedgezind. De regenbuien verdwenen in de vroege ochtend en maakten ruimte voor het lentezonnetje dat de hele dag van de partij zou blijven.
Er verschenen dan ook 105 fietsers aan de inschrijvingstafel. De collega's van de politie Heusden-Zolder leverden hier met een afvaardiging van liefst 42 fietsers een stevige bijdrage. Ook het aantal wielertoeristen uit de regio Maaseik bleef zoals de voorgaande jaren toenemen. Dit in tegenstelling tot de vaste kern van leden van de Belgische Politie Sportbond. Hier bleek de opkomst maar magertjes. Te verre verplaatsing ? De rit op een dinsdag ipv de vertrouwde donderdag ?

Begeleid door de Politiezone Maasland en de wagens van Het Belang van Limburg stoof de karavaan om 09u30 richting Heusden-Zolder en ondanks de wind meestal in nadeel blies werd er met een flink tempo tegenaan gegaan. De tussenstop in sporthal Olympia te Heusden-Zolder bereikten we dan ook al te 12u15.
Gerard en Peter hadden het traject van het namiddaggedeelte aangepast en de tocht doorheen Midden-Limburg via Bokrijk, Kelchterhoef en Hengelhoef was effenaf prachtig.
Behalve wat lekke banden kenden we geen enkele tegenslag en het einde van de 151 km lange toerrit werd dan ook afgelegd met een meer dan behoorlijk gemiddelde van 29.8 km/uur. Het voor de groep bijna verkeersvrije traject, dankzij de motorrijders, is hier wel een groot voordeel en niet in het minst qua veiligheid.
Naast een aantal politiemensen nemen ook meer en meer "burgers" aan onze "politie"-fietstocht deel. In het kader van een integratie van de politie binnen onze samenleving uiteraard een pluspunt.

De schitterende natuur van ons fietsparadijs Limburg en het prachtige lenteweer hadden maar een conclusie: de afwezigen hadden weer eens ongelijk.

We willen voor het bijdragen aan het succes van onze toerrit speciaal bedanken:

- HCP Gerarts, zonechef van de Politiezone Maasland
- Promotiedienst Het Belang van Limburg
- Sportdienst Provincie Limburg


De inrichters Politiezone Maasland

Peter Vrinssen - Gerard Schulpen - Bertie Hoho