dinsdag 30 oktober 2012

Als je ouder drinkt of drugs gebruikt

Een pakkend filmpje toont een jong meisje, Femke, dat de taken van haar verslaafde moeder overneemt en zo niet langer kind kan zijn. Bekijk hier het filmpje.

Kinderen van ouders met een alcohol- of drugprobleem zijn moeilijk te bereiken. Het is niet enkel een erg diverse groep, het gaat ook om jongeren die er vaak alles aan doen om die problemen thuis te verbergen. Toch is het belangrijk hen rechtstreeks te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Er zijn namelijk een aantal beschermende factoren die hen weerbaarder maken: inzicht in de problematiek, autonomie, relatievaardigheid, zin voor initiatief, creativiteit, humor... Door die elementen te stimuleren, versterken we hun veerkracht.

Vandaar de nood aan deze campagne.  Lees hier het persbericht.
Op druglijn.be vinden kinderen en jongeren informatie. Er zijn ook info- en doeboekjes: Als je ouder drinkt (-14), Als je ouder drinkt (+14), Als je ouder drugs gebruikt.
De DrugLijn start, bij de lancering van deze campagne, ook met een chatservice, om de drempel naar deze doelgroep te verlagen. Voortaan kan er gechat worden op maandag, woensdag en vrijdag van 15 tot 18u.
De DrugLijn heeft ook nieuwe bekendmakingsstickers. Bestel ze hier (10 gratis).

Deze campagne wordt gevoerd met Awel (de vroegere Kinder- en JongerenTelefoon), jongerenonthaal van CAW (JAC) en In Petto.