vrijdag 16 maart 2012

Thema-actie Motorrijders - Motorscreening

Met de motor onderweg?

De Provincie Limburg en de Lokale Politie nodigen motorrijders uit op een motorscreening bij het begin van het nieuwe motorseizoen!

 

Motorrijders zijn het meest kwetsbaar in het verkeer: in 2011 was maar liefst één op vier van de gewonde motorfietsers in Limburg dodelijk of zwaar gekwetst. De 'fout' ligt daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. Meerdere factoren spelen immers een rol bij het tot stand komen van een ongeval.

 

Desondanks wil de Provincie Limburg en de lokale Politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, bij het begin van het nieuwe motorseizoen extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders om zo tot een nog 'verkeersveiliger' Limburg te komen.

 

Dit zullen zij doen door middel van het organiseren van 2 GRATIS motorscreenings. Op deze screening krijgen de motorrijders de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Er wordt eveneens aandacht besteed aan de recente wijzigingen in regelgeving met betrekking tot motorrijders en hun uitrusting.

De eerste motorscreening vindt plaats op 14 april 2012, de tweede vindt plaats op 28 april 2012. Alle motorrijders en scooterrijders vanaf 125cc zijn welkom. Voor 14 april is het terrein van de Centrale Werkplaatsen van de stad Hasselt (Hellebeemden 20, Hasselt) voorzien als lokatie.

 

Deze actie zal ondersteund worden met een affichecampagne en flyers die verspreid zullen worden bij o.a. de lokale politie, het gemeentebestuur, tankstations, motorwinkels, ...

 

Voor meer informatie kan u terecht bij de verkeersdienst van onze politiezone. Inschrijven voor deze motorscreening kan vanaf 23 maart 2012 bij de provincie Limburg op www.limburg.be/verkeersveiligheid of op het telefoonnummer 011 23 80 43. Let op: Het aantal plaatsen per sessie is beperkt!

De motorscreening zal doorgaan, ook bij regenweer.