maandag 7 september 2009

Goed verzekerd?

De elektrische rolstoel mag sinds de aanpassing van de wegcode in maart 2007 ook officieel op de openbare weg. Dit is mooi, maar … er is ook een ongunstig gevolg van die aanpassing in de wegcode. De familiale verzekering zou wel eens niet kunnen betalen bij een verkeersongeval. Want een 'gemotoriseerd voertuig' mag alleen de straat op met de bekende groene kaart van de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.
Elektrische rolstoelen zijn volgens de Wet op de Aansprakelijkheid Motorvoertuigen op een openbare plaats en op de openbare weg verplicht om een internationaal motorrijtuigverzekeringsbewijs te kunnen voorleggen.
Een dekking door de familiale verzekering is niet voldoende. Men moet echt wel goed nakijken hoever die dekking van de familiale verzekering strekt en bovendien is deze familiale verzekering onvoldoende op strafrechterlijk vlak.
Wij raden dus iedere gebruiker van een elektrische rolstoel aan om bij zijn verzekeringsmaatschappij met klem aan te dringen op een internationaal motorrijtuigverzekeringsbewijs voor zijn elektrische rolstoel. Je kunt echt niet voorzichtig genoeg zijn!

Zie ook artikel uit het Belang van Limburg van 27.10.2009