dinsdag 9 juni 2009

VERSLAG 18° KEMPEN- en MAASLANDROUTE – POLITIEZONE MAASLAND

Op donderdag 4 juni 2009 mochten we 136 wielertoeristen begroeten aan de inschrijvingstafel van onze jaarlijkse fietstocht. Hiervan waren 37 fietsers die ’s morgens in groep vertrokken waren in Heusden-Zolder. Dankzij onze collega Danny Wendelen van de politiezone Heusden-Zolder kennen we ieder jaar deze samenwerking die een groot aantal wielertoeristen uit Heusden-Zolder naar Maaseik brengt.
Er waren 16 fietsers uit de provincie Antwerpen, 1 uit Brussel, 17 uit Nederland en de overigen waren Limburgers, vooral uit Heusden-Zolder, Maaseik (22) en uit Bree (19). Van die fietsers zijn er 16 lid van de Belgische Politie Sportbond.
De inschrijving en het vertrek aan de nieuwe “Lotto-Dôme”, was voor velen, ook Maaseikenaars, een eerste kennismaking met de nieuwe sporttempel en bijhorende accommodatie, en dan moet het nieuwe zwembad nog afgewerkt. Bewonderende blikken én dus een beetje reclame.
De volgwagen voor herstelling, die dit jaar voor het eerst werd bestuurd door Gert, moest slechts enkele pechvogels uit de nood helpen. Het goede weer?
Op het einde, met nog slechts 3 kilometers voor de boeg, was er helaas nog een kleine valpartij waarbij een deelnemer toch wel ernstig gekwetst werd aan de heup. We wensen hem langs deze weg alleszins een spoedig herstel.
De tocht van 149 km doorheen ons prachtige Limburgse landschap werd een sportieve prestatie waarbij de deelnemers blijk gaven van een zeer goede conditie, dat mag je tenminste toch afleiden uit een gemiddelde van iets meer dan 30 km/uur. Desalniettemin willen we volgend jaar de snelheid toch naar beneden doen, last but not least om de veiligheid onderweg nog te verhogen. Belofte maakt schuld !!!
De dag werd zoals altijd afgesloten met een gratis tombola én een lekkere pint bier.

Met dank aan:
- politiezone Maasland voor de begeleidingsvoertuigen en de logistieke steun
- de sportdienst Maaseik voor de kleedkamers en de gratis sportverzekering via Bloso
- de Lotto-dôme Maaseik en de sporthal Olympia in Heusden-Zolder
- politiezone Heusden-Zolder
- de medewerkers Patrick, Mustafa, Maria en Monique voor de belangeloze maar waardevolle inzet

De inrichters
Bertie Hoho – Gerard Schulpen – Peter Vrinssen