donderdag 5 juni 2008

Politievoertuigen zone Maasland

Binnen de politiezone beschikken we over een vrij grote varieteit aan transportmiddelen. Voor verschillende opdrachten zijn onderscheiden voertuigen voorzien. Behoudens een groot aantal fietsen (gewoon aan aangepast), zijn er motorfietsen, als politievoertuig herkenbare en niet herkenbare voertuigen.
Bij de aankoop wordt nagegaan of het mogelijk is om met behulp van het voertuig de inwoners van de politiezone professioneel, snel en accuraat van dienst te zijn. Ook wordt aandacht besteed aan het comfort en veiligheid van onze medewerkers. Onze mensen zijn regelmatig 6 tot 8 uur met deze voertuigen op straat. De auto's dienen soms extreem te presteren (langdurig stationair draaien, accelereren, rot slechte wegen of weersomstandigheden, prioritaire verplaatsingen aan hogere snelheden, ...).

De herkenbare politievoertuigen vragen een extra investering aan materiaal en vooral signalisatie. Het geheel van blauwe knipperlichten, aanwijzingstoestellen en sirene kan al vlug oplopen tot 10 à 15.000 euro, de prijs van een kleine auto ...

Foto's van enkel van onze voertuigen vindt u door te klikken op : politievoertuigen zone Maasland