dinsdag 22 juni 2010

Verslag fietstocht KEMPEN- EN MAASLANDROUTE 2010

...

De weersvoorspellingen waren dit jaar niet al te gunstig en dit vertaalde zich op donderdag 10 juni ook in de lage opkomst van deelnemers aan de inschrijving.
Uit Heusden-Zolder kwamen slechts 10 deelnemers (vorig jaar 38) en van de politiesportbond waren 6 fietsers op de afspraak. Dertig wielertoeristen uit de omgeving en de drie inrichters brachten het totaal aantal fietsers op 49 = een laagterecord. Helaas, maar misschien een stimulans om volgend jaar nog wat meer reclame te maken.

Het verloop van de fietstocht was perfect: een vlotte inschrijving, uitstekende begeleiding door de motors en de volgwagens, het tempo van de groep werd dit jaar strikt op 30 km/uur gehouden en de weersomstandigheden waren veel beter dan voorspeld. Geen enkele valpartij en weinig fietsers met pech (slechts één deelnemer reed 3x lek). Een regenbuitje na de middagstop kon de pret niet drukken en de 150 km doorheen onze mooie Limburgse natuur waren sportief genieten.
Kortom: de aanwezige deelnemers waren zeer tevreden én kregen na afloop nog gratis frieten. Als dat geen reclame is voor volgend jaar ! Ook enkele collega’s kwamen nog opdagen voor een frietje en een gezellige babbel (ook wat meer reclame nodig en misschien een of andere namiddagactiviteit ?).

De fietstocht werd ingericht voor een goed doel: de Sint-Vincentiusverenigingen uit Maaseik en Dilsen-Stokkem. Via de vriendenkring kan eerstdaags een bedrag van 150€ worden overgemaakt, niet zo heel veel maar wie het kleine niet eert ……

Met dank voor de onmisbare medewerking:
- politiezone Heusden-Zolder
- politiezone Maasland
- voetbalvereniging Wurfeld
- cafetaria sporthal Heusden-Zolder
- Patrick, Mustafa, Gert, Maria, Monique
- Het Belang van Limburg
- Sportdienst Stad Maaseik

Afspraak volgend jaar op donderdag 09 juni 2011 ???
Hopelijk tot dan,

De inrichters:
Bertie Hoho
Gerard Schulpen
Peter Vrinssen