dinsdag 19 juni 2007

Test het sociaal gedrag van uw hond

Gezien de algemene problematiek die er momenteel heerst in verband met het al dan niet sociaal gedrag van honden, wil de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (KKUSH - http://www.kkush.be) niet langer aan de zijlijn staan.

Via verschillende mediakanalen komt er misschien wel terecht, maar volgens KKUSH te veel, negativisme over. Meestal zijn negatieve reacties van honden niet zozeer verbonden aan het ras en speelt de “opvoeding” die zij van hun baasjes krijgen hier een belangrijke rol.

Het KKUSH stelt dan ook een vrijblijvende gedragstest voor uw hond voor. Deze gedragstest geeft een betrouwbare indicatie over het gedrag van de geteste hond op het ogenblik van de test, en verleent reeds heel wat informatie over de te verwachten reacties op het ogenblik van een confrontatie met andere mensen of dieren.

Langs deze weg willen we zoveel mogelijk mensen overtuigen om hun hond te laten testen. Dit kan voor een democratische prijs van slechts 9 euro per hond. Bent u ge├»nteresseerd? Neem dan contact op met hondenschool ‘Mijn trouwe vriend’ in Neeroeteren (http://www.mtvneeroeteren.homestead.com).