donderdag 20 januari 2011

Fiets kwijt? Misschien gevonden?

...
Jaarlijks halen de politiediensten en gemeenten tienduizenden onbeheerde fietsen op. Slechts enkele ervan kunnen onmiddellijk terugbezorgd worden aan de eigenaar omdat men op het kader het rijksregisternummer van de eigenaar terugvindt. Om ervoor te zorgen dat deze 'niet gemerkte' fietsen toch bij hun eigenaar terechtkomen, kun je op deze site zoeken in de gevonden fietsen.

Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt waar je hem verloor. Daarom is de website geografisch ingedeeld in de provincies Antwerpen, Limburg, en de resterende deelnemende gemeenten. Hierbij moet je telkens de gemeente invullen waar je de fiets verloor.

En wat als je fiets elders werd teruggevonden? Geen probleem, je vindt op de website foto’s van alle teruggevonden fietsen die voldoen aan jouw omschrijving, gerangschikt volgens hun afstand tot de gemeente die je hebt aangeduid.

Let wel: zodra een fiets teruggevonden is, heb je maar zes maanden de tijd om hierop aanspraak te maken. Fietsen die na zes maanden niet herkend en teruggegeven zijn, worden immers automatisch het eigendom van de gemeente.

Website waarop u zelf opzoekingen kan doen:

www.gevondenfietsen.be/limburg/gevonden-fietsen-0

Voor nieuws dichter bij huis, kunt u dagelijks terecht op http://actuamaasland.blogspot.com/